Najaarsbijeenkomst

Over dit evenement

Categorie
Sociaal
Organisator
Bestuur
Datum en tijd
3 nov. 2021 10:00 - 18:00
Locatie
Helmond-Deurne

Het bestuur van de Vereniging van Oud-Parlementariërs nodigt u graag uit om deel te nemen aan de Najaarsbijeenkomst van 3 november 2021. Het is bijzonder prettig dat we elkaar weer kunnen ontmoeten, niet via een internetverbinding maar lijfelijk. Het betekent wel dat er enige afspraken nageleefd moeten worden.

Het bezoek aan Helmond, Deurne en De Peel stond al gepland voor het voorjaar van 2020, maar door Covid was uitstel onvermijdelijk. De organisatoren in Helmond en Deurne waren bereid geduld te oefenen; het bestuur is verheugd dat het gelukt is een interessant programma te maken, met dank aan onze contacten in Helmond en Deurne.

Het gehele programma treft u aan via deze link.

Vanaf 10.00 uur bent u op 3 november welkom in Kasteel Helmond, waar vanaf 10.30 uur het ochtendprogramma en de door de gemeente Helmond aangeboden lunch zal plaatsvinden. Na de lunch stappen we in de bus voor een bezoek aan de omgeving. Dat bezoek zal in het teken staan van de spanning tussen de agrarische belangen in de streek en de belangen van natuur en milieu. In de Peel komen de discussies die daarover al jaren worden gevoerd indringend aan de orde.

Na terugkeer van het bezoek is er nog een afsluitende borrel, vanaf 16.00 uur, in Theater Het Speelhuis in Helmond. Bij die gelegenheid zullen we ook afscheid nemen van Siepie de Jong als voorzitter van onze vereniging.

  1. Om deel te nemen aan de Najaarsbijeenkomst (of onderdelen daarvan) wordt u verzocht bericht te geven aan onze ambtelijk secretaris (Paul van der Kraan, bereikbaar via p.vdkraan@tweedekamer.nl).
  2. Als u met de auto komt, wilt u dat dan ook al doorgeven, zodat we een beeld hebben van de bezetting in de parkeergarage (bij binnenkomst of aan het einde van de lunch worden uitrijkaarten verstrekt).
  3. Ook als u dieetwensen hebt, gaarne bericht daarover.

Corona-maatregelen:

Bij binnenkomst van het kasteel moet u de QR-code (op smartphone of op papier) of uw vaccinatieboekje tonen. In de ruimte in Deurne tijdens de middagexcursie ook QR-code of vaccinatieboekje tonen. Zo ook in het Speelhuis. Men kan daar tijdens de borrel vervolgens vrij rondlopen. In de bus dienen de deelnemers een mondkapje te dragen.

Naar verwacht zal het kabinet op dinsdagavond 2 november in de persconferentie maatregelen afkondigen om de toename van Covid 19 patiënten in te dammen. Op dit moment ziet het er niet naar uit dat dit belemmeringen geeft voor het programma en de deelname van de Najaarsbijeenkomst. U kunt zich nog opgeven bij p.vdkraan@tweedekamer.nl

Op grond van onze ervaring denken we genoeg plaatsen te hebben in de bus voor de excursies middags. Mocht dat niet het geval zijn, door enige overtekening, dan zullen we de extra plaatsen via aanvullend vervoer met auto’s ter plaatse regelen.

Parkeren

Men kan parkeren in de parkeergarage Boscotondo, Frans Joseph van Thielpark 1, 5707 BX Helmond. Deze parkeergarage ligt op 2 minuten lopen vanaf het Kasteel en Het Speelhuis. Uitrijkaarten worden verstrekt bij binnenkomst of bij einde lunch. 

Openbaar vervoer

Vanaf het station, voor treinreizigers, is het 700 meter lopen naar het Kasteel, terwijl Het Speelhuis ongeveer 1000 meter van het station is. Bij terugkomst van de middagexcursie zal de bus langs het station rijden als deelnemers dan met de trein huiswaarts willen.

Tijdens de Najaarsbijeenkomst worden foto’s gemaakt die nadien kunnen worden afgedrukt op de website of in de Nestor. Indien u niet (herkenbaar) op zo’n foto wilt staan, wilt u dan dat melden aan Paul van der Kraan?

Wij hopen u te mogen begroeten op 3 november in Helmond!